Multicultureel voeding coaching

Home

Multicultureel voeding coaching

Multicultureel voeding coaching

Als je voedingspatroon afwijkt van het doorsnee Nederlandse weekmenu en je onbekend bent met het assortiment in de Nederlandse supermarkt, kun je moeite hebben met het vinden van een uitgebalanceerd gezond voedingspatroon.

 

Nederland is een land met mensen uit veel verschillende culturen. Misschien ben jijzelf of zijn jouw ouders ook niet in Nederland geboren. Het boeiende van andere culturen is dat ze andere tradities hebben, bijvoorbeeld andere voedingsgewoonten. Vaak hangen die gewoonten samen met een religie.

 

Zo kent de Islam bepaalde voedingsvoorschriften. De bekendste is het verbod op het eten van varkensvlees, producten die zijn afgeleid van een varken, of wel halal moeten zijn. En natuurlijk het vasten tijdens de Ramadan. Juist in deze vastenperiode is het belangrijk te weten hoe je in de kortere tijd dat je mag eten toch de voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam echt nodig heeft om goed te kunnen functioneren, juist op een vastendag. Maar ook is het belangrijk te weten wat je het beste kan eten als je in deze periode niet aan wil komen of juist niet wil afvallen. Ik Heidy, Multicultureel voedingscoach en eigenaar van Ladies Only Tilburg en zelf inmiddels 30 jaar moslim heb hiervoor een speciaal Ramadan Eet Jezelf Gezond en Fit voedingsprotocol ontwikkeld. Omdat ook ik iedere Ramadan, vastenperiode ervaarde dat ik constant moe was en juist veel aankwam in deze periode.

 

Naast de voedingsgewoonten afgeleid van een religie zijn voedingsgewoonten in bijna alle culturen belangrijk voor het in stand houden van sociale structuren. Gastvrijheid, familiezin, geboorte en dood: in veel gevallen gelden er tradities en voorschriften ten aanzien van voeding. Dit belang van voeding bij sociale structuren is groter dan men vaak denkt. Deze tradities handhaven en toch vasthouden aan een gezond eetpatroon kan soms lastig zijn. Ook hierin kan Ladies Only Tilburg je van de nodige- en nuttige tips, adviezen en gezonde recepten voorzien

En wist je dat coaching door Ladies Only Tilburg in veel gevallen wordt vergoed door uw zorgverzekeraar?

 

Ontdek wat Ladies Only Tilburg voor jou kan doen! Ga naar het inschrijfformulier en meld je aan voor een gratis (en vrijblijvend)intakegesprek.

Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram
Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Wat is uw naam?
En waarmee kan ik u helpen?